Lider de piață în cercetare și dezvoltare – partea 3

Dacă tehnologia era atât de simplă!

De când am început proiectul de durată de viață „previzibilă”, de multe ori ne confruntăm cu aspecte tehnice esențiale, dar și contradictorii.

În ceea ce privește calcularea rezistenței, de exemplu, ne dorim o mare rezistență la tracțiune, deoarece Alcomex utilizează sarcina maximă a sârmei ca un criteriu de calcul.În diverse configurații de arcuri este de 50 % din această rezistență la tracțiune.Creșterea acesteia va avea consecințe deoarece, dacă rezistența la tracțiune devine prea mare, rezultatul va fi o sârmă care nu va fi utilă (prea rigidă).De asemenea, furnizorii de materiale nu vor fi încântați de aceste cerințe deoarece vor implica un proces de audit.În cazul în care acest audit nu este satisfăcător, va fi necesară. reconsiderarea materiei prime.

Ceea ce am observat în ultimii ani este faptul că procesul de tracțiune a sârmei influențează în mare măsură calitatea produsului final.Materialul, procentul de carbon, gradul de conversie și alte etape ale procesului au o influență semnificativă asupra tipului de sârmă pe care îl folosim.

De la calitate superioară la personalizare adaptată necesităților clienților

La începuturile Alcomex, obișnuiam să lucrăm cu SH la fel cum făceau toți ceilalți. Calitatea SH, conform EN 10270-1, însă la Alcomex am încetat să-l mai utilizăm de mai mult timp.În prezent lucrăm cu materiale TURBO, EN 10270-1.Acestea sunt materiale care sunt fabricate aproape în întregime în mod specific pentru fiecare furnizor. În acest fel, toate arcurile noastre de tensiune, presiune și torsiune sunt de calitate superioară. Acest tratament aproape în întregime specific pentru fiecare furnizor poate fi chiar îmbunătățit. Atunci când vorbim despre personalizare, Alcomex va transforma chiar și cerințele sau aplicația unui client în cerințe specifice pentru sârmă.

Cea mai mare provocare la care lucrăm în prezent este combinarea într-o formulă cu o durată de viață unică a tuturor informațiilor noastre de testare, experiența, cunoștințele despre procesul de tracțiune a sârmele și calcul tehnic, conform EN DIN 13906-1.Această formulă, în combinație cu cerințele adaptate necesităților clienților și prelucrarea integrală a datelor aplicației, poate conduce la o bază solidă pentru o durată de viață „previzibilă”.

Ați pierdut episoadele anterioare din seria de cercetare și dezvoltare? Citiți partea a 2-a aici!

De: Marco Dekker | Director Cercetare și Dezvoltare
var _paq = _paq || [];_paq.push(['trackPageView']);_paq.push(['enableLinkTracking']);_paq.push(['enableHeartBeatTimer', 10]);(function() {var u="//tracker.leadexpress.nl/";_paq.push(['setTrackerUrl', u+'piwik.php']); _paq.push(['setSiteId', 1606]); var d=document, g=d.createElement('script'),s=d.getElementsByTagName('script')[0]; g.type='text/javascript'; g.async=true; g.defer=true; g.src=u+'piwik.js'; s.parentNode.insertBefore(g,s);})();

logo alcomex