Sustenabila

Sustenabila

ALCOMEX, ÎNTR-O  ECONOMIE SUSTENABILA

Încălzirea globală este o provocare uriașă pentru lume. Emisiile de gaze cu efect de seră, cum ar fi CO2 și gazul metan, trebuie reduse în mod semnificativ pentru a pune în aplicare schimbările climatice și efectele negative care decurg din acestea. În Acordul de la Paris privind clima,  200 de țări de sprijin s-au angajat să reducă încălzirea globală la maximum 2 °C și, de preferat, la 1,5 °C. La  Alcomex, vedem acest lucru  ca pe un  subiect important  care devine responsabilitatea noastra, împreună cu colaboratorii nostrii.

Provocările tranziției energetice oferă oportunități de a pune Alcomex  într-un rol de lider in industria arcurilor. Putem    reuși în acest sens dacă nu vedem tranziția energetică ca fiind sfârșitul unei ere industriale, ci ca începutul unei economii noi și durabile. Dorim  să facem parte din această tranziție, deoarece credem în mod intrinsec că aceasta este  direcția  corectă   pentru toate părțile interesate. Și pentru planeta noastră.

 

Abordare evoluționistă și obiective până în 2030:

Am adoptat o abordare evolutivă pas cu pas prin integrarea reducerii carbonului ca parte principală a strategiei Alcomex.  Obiectivele noastre sunt în conformitate cu cele ale Acordului de la Paris privind clima. Ne propunem o reducere anuală de 5% a emisiilor de gaze de sera, pentru Grupul Alcomex. Am definit următorii pași în atingerea acestor obiective.

  1. Cum: Neutralitatea carbonului se realizează prin calcularea amprentei de carbon și reducerea acesteia printr-o combinație de măsuri de eficiență la nivelul intern și prin sprijinirea proiectelor externe de reducere a emisiilor.
  2. Măsură: Colectați date pentru toate filialele  și calculați emisiile de CO2.
  3. Definire: Definirea partii din business pentru care este fezabila un consum mic de gaze.
  4. Țintă: Obiectivele de reducerea a carbonului, în conformitate cu Acordul de la Paris privind clima.
  5. Eficientizare: programele de eficiență energetică.
  6. Comunicați: Comunicați tuturor părților interesate un mesaj autentic, clar și credibil.

 

Plan și acțiuni:

Deși abordarea noastră este evolutivă,  am  început deja în 2019 prin cartografierea amprentei de CO2 al Alcomex pentru  toate  afacerile  noastre  în 2018,  2019 și 2020. Au fost puse în aplicare planuri pentru a începe reducerea acesteia.

 

Actiune indeplinita:  plantarea de copaci!

Măsurarea emisiilor de CO2 alcomex pentru 2019  a fost realizată cu ajutorul instrumentelor de la Climate Neutral Group. Ei au emis un „Raport de inregistrare a progresului” pentru anul 2019, după care am  compensat  emisiile de CO2  din 2019 prin plantarea a 6.800 de copaci în Spania și Texas, în parteneriat cu    Land Life  Company  (landlifecompany.com),  organizație care are misiunea de a restaura  două miliarde de hectare de teren degradat în lume prin plantarea de copaci; transformarea CO2 în păduri,  retractarea de carbon din atmosferă.

Ne dăm seama că există o mulțime de lucruri de a face și de a realiza, dar suntem fericiți că avem sprijinul experților asa ca am început Alcomex Clima  Journey! Sensibilizare, măsurare, țintire, îmbunătățire și punerea în aplicare. Vă invităm să participati cu noi pentru a aduce aceste actiuni la realitate!

 

var _paq = _paq || [];_paq.push(['trackPageView']);_paq.push(['enableLinkTracking']);_paq.push(['enableHeartBeatTimer', 10]);(function() {var u="//tracker.leadexpress.nl/";_paq.push(['setTrackerUrl', u+'piwik.php']); _paq.push(['setSiteId', 1606]); var d=document, g=d.createElement('script'),s=d.getElementsByTagName('script')[0]; g.type='text/javascript'; g.async=true; g.defer=true; g.src=u+'piwik.js'; s.parentNode.insertBefore(g,s);})();

logo alcomex