Managementul Riscului prin “FMEA”– Analiza modurilor de defectare si efectele lor

Sistemul FMEA, este un sistem de analiza a proiectarii produsului, scopul fiind de a indentifica potentiale greseli in functionare si de a le preveni.

Identificare potentialelor lacune in functionare

Toate procesele FMEA incep prin identificarea lacunelor in functionare, deci prin indentificarea disfunctionalitatii. In cazul produceri de arcurilor aceste disfunctionalitati se reduc la ruperea arcului sau a functionalitatii necorespunzatoare in timp.

FMEA a fost un concept nou pentru Alcomex dar a devenit obligatoriu in cazul producerii arcurilor pe comanda, acesta fiind motivul pentru care am fost obligati sa-l aprofundam, aceasta permitindu-ne sa determinam riscul la disfunctionalitate (RPN) in producerea arcurilor.

RPN = (gradul de disfunctionalitate) x (frecventa aparitiei disfunctionalitatii) x (riscul aparitie disfuctionalitatii)

  • Gradul de disfuctionalitate: Cat de grava este disfunctionalitatea?
  • Frecventa aparitie disfunctionalitatii: cat de des apare disfuntionalitatea?
  • Riscul aparitiei disfunctionalitatii: Care este probabilitate sa apara o disfunctionalitate?

Consilierea clientilor in proiectarea arcului

In cadrul procesului FMEA, putem arata clientilor impactul care-l are o proiectare gresita, Alcomex putand prezenta o alta solutie care contracareaza acest efect.

var _paq = _paq || [];_paq.push(['trackPageView']);_paq.push(['enableLinkTracking']);_paq.push(['enableHeartBeatTimer', 10]);(function() {var u="//tracker.leadexpress.nl/";_paq.push(['setTrackerUrl', u+'piwik.php']); _paq.push(['setSiteId', 1606]); var d=document, g=d.createElement('script'),s=d.getElementsByTagName('script')[0]; g.type='text/javascript'; g.async=true; g.defer=true; g.src=u+'piwik.js'; s.parentNode.insertBefore(g,s);})();

logo alcomex