Arcurile de ceas

Arcurile de ceas

Arcuri de ceas, de asemenea, cunoscut sub numele de arcuri bobina, sunt cea mai veche formă de arc plat și cel mai comun tip de arc utilizat astăzi. Ele sunt realizate din tabla arc sau sârmă laminată plată care se formează într-o formă plană, spirală. Arcurile de ceas sunt ideale pentru instalațiile care sunt limitate axial, dar cu mai mult spațiu radial.

Ceasul arcuieste tendinta naturala de a se extinde confera un moment fie arborelui, fie carcasei, producand cuplu utilizabil. Cuplul generat este cumulativ, astfel încât forța să crească pe măsură ce arcul este înfășurat mai strâns și scade pe măsură ce se relaxează. Ele au multe asemănări cu arcurile de putere, dar au o gamă de funcționare care rareori este mai mult de o rotatie.

Gama de producție include arcuri de ceas în primul rând din oțel de înaltă rezistenta sau din oțel inoxidabil, dar și în material moale, care este întărit și călit după formare.

Clock springs

Informații tehnice despre arcurile ceasului

Arcurile de ceas sunt, de asemenea, arcuri de torsiune și sunt opusul direct al barelor de torsiune, care sunt realizate din sârmă de arc. Dacă luăm în considerare forma spațiului disponibil pentru funcția de arc, deformarea unui arc de ceas crește pe măsură ce crește numărul de bobine, ceea ce înseamnă că spațiul radial trebuie să fie disponibil. Acestea sunt realizate din material cu o secțiune transversală dreptunghiulară, constând fie din sârmă laminată plană, fie din bandă laminată la rece sau la cald.

Sarcina este introdusă în arc prin intermediul terminatiei arcului, de obicei o rază interioară îndoită spre interior la 90 de grade, care este montată într-o fantă într-un arbore.

Procesul de fabricație a arcurilor de ceas are ca rezultat o formă „spirală” destul de pronunțată, deși această spirală nu este verticală ca în cazul multor alte arcuri.

Arcurile ceasului ar trebui să funcționeze fără nici un contact între bobine și, prin urmare, fără frecare internă. Acest lucru este posibil numai dacă sarcina este aplicată arcului în mod corect. Pe măsură ce deformarea și numărul de bobine cresc, trebuie evitat contactul bobinei.

Caracteristici speciale – arcurile de ceas

– Livrare cuplu mare pe unitate de deformare

– Cost relativ scăzut

– Tensiuni reziduale normale

– Se poate folosi o gama larga de materiale

Grosimea maximă a materialului de formare la rece 5,00 mm

Grosimea maximă a materialului de formare la cald 12,00 mm

Arcuri de ceas personalizate

Pe lângă stocul nostru de arcuri, Alcomex produce, de asemenea, arcuri de ceas personalizate, la comandă. Aceasta ar putea însemna diferite materiale, dimensiuni și finisaje.

Cere arcuri

var _paq = _paq || [];_paq.push(['trackPageView']);_paq.push(['enableLinkTracking']);_paq.push(['enableHeartBeatTimer', 10]);(function() {var u="//tracker.leadexpress.nl/";_paq.push(['setTrackerUrl', u+'piwik.php']); _paq.push(['setSiteId', 1606]); var d=document, g=d.createElement('script'),s=d.getElementsByTagName('script')[0]; g.type='text/javascript'; g.async=true; g.defer=true; g.src=u+'piwik.js'; s.parentNode.insertBefore(g,s);})();

logo alcomex